Gyakornokok alkalmazása a SZÁLL-MA BAU Kft-nél

A SZÁLL-MA BAU Építőipari és Kereskedelmi Kft.  a „Gyakornokok alkalmazása a SZÁLL-MA BAU Kft-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2017-01645 azonosítószámú pályázata során 9.402.300.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 3 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a vállalat mezőkövesdi telephelyén.

A támogatás mértéke 100%.

A felvett gyakornokok ’kőfaragó, műköves és épületszobrász’ munkakörben kerültek foglalkoztatásra 2017.07.17. és 2018.05.17. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér- és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során egy szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal.

A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatottak 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat. A gyakornokok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva.

A projekt eredményeként 2 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül. A gyakornokok munkájának elősegítése érdekében a pályázat során beszerzésre került: 1 db hídvágógép, 1 db Milwaukee PLH 28 XE kombi fúrókalapács, 1 db KAIMAN Lapemelő, 1 db BOSCH sarokcsiszoló GWS 22-230H és 1 db Makita vizes csiszológép PW5000CH.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.